Fantastiska nyheter för alla ägg-lovers där ute. Världens bästa matprodukt håller i uppemot 100 dagar. Minst.
I New York Times-artikeln The Food Expiration Dates You Should Actually Follow berättar J. Kenji López-Alt – författaren bakom The Food Lab som är världens nördigaste och därmed bästa bok om mat – vilka bäst före-datum som vi kan ignorera och vilka vi faktiskt borde följa.
Det visar sig att somliga saker håller för evigt: vinäger, honung, vanilj eller andra extrakt, socker, salt, senap, vitt mjöl och majssirap. Han passar även på att ge tips på hur du får din mat att hålla ännu längre. Man älskar ju när han går igång på brödet:
”Shelf-stable supermarket breads made with oils (and preservatives) can stay soft for weeks in the fridge, but the lean, crusty sourdough from the corner bakery will be stale by the next day and probably start to mold before the week is up. (I slice and freeze my fancy bread, taking it out a slice at a time to toast.)”
J. Kenji López-Alt