Kontakt

Grundare och chefredaktör

Nicklas Hermansson
Telefon: 0046-70 47 69 053
Bakgrund: nicklashermansson.com
E-post: nicklas@nomofomo.se
Instagram: @mrwebtv
Linkedin: @mrwebtv
Twitter: @mrwebtv

Sociala plattformar

Facebook: NomoFomo
Instagram: @nomofomo_se
LinkedIn: NomoFomo

Föreläsningar & workshops

  • Vill du veta hur världen kan se ut 2049?
  • Hur man skapar en kultur där 100 procent av medarbetarna är stolta över sin arbetsplats?
  • Och hur man utvecklar framtidens mänskliga superkrafter?

NomoFomos chefredaktör Nicklas Hermansson utsågs till Årets talare inom Tech & AI 2023. Efter att ha arbetat som journalist, kreatör och coach i 20 år har han blivit specialist på att förvandla startups till topp-presterande företag i världsklass. Han föreläser om framtiden, företagskultur och innovation. Nedan är en beskrivning av hans senaste föreläsning.

2049 – hur ser världen ut om 25 år?

Året är 2049. De flesta bor i städer, en tredjedel i öknen. Robotarna och artificiell intelligens har förändrat samhället från grunden. Nästan hälften av dagens jobb har automatiserats och dina Ray-Bans förvandlar misslyckade Tinder-dejter till spöken. Den fysiska världen har smält samman med den digitala. Allt är ett.

Vägen dit har redan inletts. Världen automatiseras i realtid framför våra ögon – med konsekvensen att hundratals miljoner människor kommer att förlora sina jobb de närmsta åren. Samtidigt kommer AI-revolutionen att ge oss nya vinnare. Mediepionjären Nicklas Hermansson berättar hur du får superkrafterna som krävs för att fortsätta vara relevant både som organisation och individ. Metoder och verktyg som han själv har använt för att bygga två team som blivit bäst i världen.

Nicklas Hermansson var med och förvandlade Aftonbladet till en digital förebild världen över innan han blev kreativ chef på en av världens mest prisbelönta Brand Studios. 2022 grundade han mediehuset NomoFomo (No More Fear of Missing Out) som kurerar trender och fenomen som formar framtiden. Samma år utsågs hans nyhetsbrev NomoFomo Insights till en av Sveriges främsta tidskrifter. 2023 utsågs han till Årets talare inom den mest efterfrågade kategorin: AI & Tech. Dessutom är han framtidsspanare och AI-expert i Aftonbladet och SVT Morgonstudion. Därför synar han varje vecka 2500 nyheter, studier, videor och poddar för att förstå vart världen är på väg. 

Kontakt: För mer information, mejla info@nomofomo.se eller ring till Nicklas Hermansson (0046-70 47 69 053)

Co-labs

För att vi ska kunna göra världen lite bättre och överleva robotarna krävs samarbete. Det var den israeliske historikern Yuval Noah Harari tydlig med när han lanserade sin bok “21 Lessons for the 21st Century”. I den pratar han om The Four C:s som grundläggande nycklar för att vara en vinnare i framtiden: Communication, creativity, critical thinking och co-labs. Det är också de grundstenar som NomoFomos kyrka vilar på.

Vill du samarbeta med NomoFomo? Vi är ständigt på jakt efter drivna innehållskapare, innovatörer, ämnesexperter, publicister och entreprenörer för att skapa unika samarbeten.

Kontakt: Mejla till colab@nomofomo.se om du har en idé eller vill inleda en diskussion.

Omvärldsanalys

Hur påverkas din bransch av digitaliseringen och AI-revolutionen? Hur kommer din värld att se ut om tio år? NomoFomo erbjuder exklusiva rapporter och spaningar till företag, myndigheter, skolor och föreningar som inte bara vill överleva, utan vara en vinnare i framtiden. Kunskap är makt. Get yours.

Kontakt: För mer information, mejla insight@nomofomo.se.