Survivor är världens
bästa tv-serie

David Sundin har såklart rätt

2014 försökte tv-konnässören David Sundin intala mig att Survivor – som är den amerikanska versionen av Expedition Robinson – är världens bästa tv-serie.

Han hade såklart rätt. David är världsmästare i att bedöma innehåll.

För den som inte sett alla 40 säsonger (!) kan jag rekommendera Survivor Cagayan: Brawn vs. Brains vs. Beauty (säsong 28) där castinggänget har gjort ett lysande jobb med att hitta några av USA:s smartaste, snyggaste och mest atletiska karaktärer (NBA-stjärna, pokerproffs, kärnkraftsingenjör, fd Miss Kentucky Teen USA…) som gör upp om en miljon DOLLAR.

När Esquire listar tidernas 20 bästa reality-tv-program äras Survivor med en topp-placering, endast slagen av kultklassikern The Real World som rullade på MTV 1992-2017 (!) men som nu visas på Facebook Watch.

Att Netflix mästerliga Love is Blind (bunkra upp med skämskuddar) inte platsar är en skandal. Det är utan tvekan årets starkaste reality-debut. Jag saknar även notoriskt underskattade The Voice, men är glad över att Esquire inte glömde bort Jackass. De pubertala pionjärerna lyckades ju med bragden att skapa innehåll som fungerade lika bra linjärt som uppstyckat i den då nya digitala världen.

För den som vill uppleva Survivor Cagayan: Brawn vs. Brains vs. Beauty (säsong 28) på 15 minuter rekommenderar jag klippet nedan.