Snart är jag död.
Länge leve livet.

Jag är 39 år. Det betyder att jag har drygt 18 000 dagar kvar att leva – förutsatt att jag lever lite längre än snittet. Appen WeCroak är en av nycklarna till ett längre och rikare liv.

Jag har startat en nedräkning till min egen död och det är så jag startar dagen. Men det är lätt hänt att man tappar fokus när livet händer. Därför rekommenderar jag dig att installera appen WeCroak som ger dig fem pushar per dag. De kommer på oregelbundna tider, men budskapet är alltid detsamma: ”Don’t forget, you’re going to die”. Om du öppnar pushen får du ett citat som handlar om döden.

Sluta snacka skit

Att ständigt bli påmind om din dödlighet hjälper dig att prioritera rätt och inte lägga energi på oviktiga saker. Som att klaga, bråka och snacka skit. De som bara tar och inte ger energi förtjänar inte en plats i ditt liv.

det här avsnittet av Recode Decode träffar Kara Swisher – en av världens bästa intervjuare – WeCroaks grundare Hansa Bergwall. Deras samtal kan förändra din syn på livet och hur du ska leva det. Om det låter för pretentiöst och högtravande för dina öron vill jag passa på att tipsa om intervjuns sista segment där Kara drar de citat om döden som hon gillar allra mest.

Här är en kille som tog hem appen WeCroak och dokumenterade sin upplevelse under en vecka.