Så blir du pensionär
när du är 30 år

Finn lycka genom att minimera utgifterna.

Pete Adeney aka Mr. Money Mustache förtidspensionerade sig när han var 30 år. I podcasten The Tim Ferriss Show berättar han hur det är möjligt – utan att ha hundratals miljoner på banken.

Efter några år inom tech-branschen kunde Pete Adeney och hans fru sluta jobba och istället fokusera på att bara göra saker som de tycker är roliga. De hade då sparat ihop till en miljon dollar – inte hundratals – som genom säkra investeringar generar tillräckligt med avkastning för att de ska kunna leva ett liv i frihet.

Paret har en son och deras årliga utgifter, exklusive boende, ligger på 250 000 kronor, vilket är långt under snittet. Deras filosofi handlar om att finna glädje i livet och spendera minimalt med pengar. 2011 startade Pete Adeney bloggen Mr. Money Mustache som idag har utvecklats till ett kultliknande fenomen med miljontals medlemmar som hjälper varandra på olika sätt.

2017 gästade Adeney podcasten The Tim Ferriss Show och berättade då om sin filosofi och sina rutiner som hjälper dig att stämpla ut betydligt tidigare än vad du nånsin drömt om.

Nedan är en föreläsning där Adeney går igenom sin taktik, steg för steg.