TECH

Mäklare skapade en egen virtuell värld

Överlistade Covid-19 – med hjälp av VR

Det senaste året har eXp Realty gått från 12 000 till närmare 100 000 anställda. Utöver huvuduppdraget att sälja fastigheter har de en sak gemensamt: Majoriteten av dem jobbar hemifrån.

I dag när företagen TVINGAS tillåta sina anställda att jobba hemifrån låter det inte så märkligt. Men här är grejen: eXp Realtys medarbetare har alltid jobbat på distans, även innan pandemins utbrott. De har byggt en intern värld – virtuellt.

Varje dag loggar mäklarna från USA och Kanada in i en virtuell värld där de träffar sina kollegor vid kaffeautomaten, har möten, spelar basket på lunchrasten och kör after work i företagets bar. I verkliga livet sitter de framför sin dator eller telefon på alla andra platser än på ”jobbet”. 

Deras lösning var otänkbar för knappt ett år sedan. Då hade alla skrattat och tänkt ”jaja, men inte nu”. Covid-19 har tvingat oss att tänka annorlunda. Nu är eXp Realty allas reella förebild. Att innovera är inte allt. Att våga agera på innovation är vad som räknas. Men nu har alla chansen. Krisen gör oss modiga. Det som skulle ha tagit tre år tar nu bara ett.