Dokumentär

Sex, droger och
kostymklädda
psykopater

Anonyma människor med makt erkänner sina synder för Vice.

Med dokumentärserien Informer visar Vice att de fortfarande kan göra innehåll som skakar om. Avsnittet om investerarnas syndiga och dekadenta liv i London går inte av för hackor.

Vice brukade stå på barrikaderna. De satsade på nyheter. De ville vara MTV-generationens sanningssägare. Det här borde vara deras tid. Världen brinner – men var är Vice? Svaret hittar du i William D. Cohans blodiga avrättning i Airmail av ett av tidernas mest hajpade mediehus. Det välskrivna och välunderbyggda dokumentet vittnar om en trasig kultur och innehåller anekdoter som du kommer att dra på nästa middag oavsett sällskap.

Men faktum är att Vice fortfarande kan göra dokumentärer. Den senaste heter Informer; ”a series where we hear the anonymised confessions and insights of people in positions of power on the inside of important institutions.” I avsnittet The Ex-Banker on Cocaine Binges & £600k Bonuses berättar en anonym man om livet som investerare i London. “It’s an industry that rewards psychopaths”, säger han och drar historier om droger, lyxmiddagar och sexfester.