MUSIK

ÅTERUPPSTÅNDEN

Efter det ideologiska självmordet – nu ska Kanye West redesigna familjelivets grundstenar

Nu kan jag få fiender. För jag förstår v e r k l i g e n om du tycker att vi borde sluta ge sändningstid till dåren Kanye West.

Men det är faktiskt omöjligt att glömma tidningen GQ:s epos om den kontroversiella visionären som har haft större påverkan på den moderna musikscenen än vad många vill gå med på. Chefredaktören Will Welch åkte privatjet och Lamborghini med Kanye jorden runt – från ranchen i Wyoming, via Los Angeles till en frukost (rökt lax, ägg, kaffe och grapefruktjuice) på Hôtel Ritz i Paris. Det finns många anledningar till varför han försökte krypa sig in på skinnet på Kanye.

Först revolutionerade Kanye musikvärlden. Därefter mode- och sneakerbranschen. Och trots hans ideologiska självmord är han nu på god väg att redesigna familjelivets grundstenar (sic!) på sin futuristiska ranch. Du måste läsa Will Welch reportage för att förstå, men jag förstår om du inte pallar. Texten är svinlång och Kanye är galen. Men du MÅSTE titta på BILDERNA.

Den blåa hoodien från Kanyes egna märke Yeezy är FUCKING BEAUTIFUL och det är svårt att inte få perplexa känslor av bilden på Kanye i en 30 000 kronorskavaj från Dunill – när han kör sin mattsvarta stridsvagn.

”Everything I’ve ever done has been an art piece, because I’m an artist. Any action. Any word. Anything. Even this conversation right now.”

Kanye West

Amen.