Hollywood

Jim Carrey målar
upp en framtid som
du inte vill missa

Nicklas Hermansson
Publicerad

”It’s a wonderful time to be barely alive”.

Jim Carrey tror att mänskligheten är på väg in i en ny epok.  En värld överlägsen den vi känner till.

Jag vill tro honom, som alltid.

Jim Carrey gjorde världens mest populära komedier. I de första halkade han på bananskal och använde ansiktet som ett instrument (The Mask, Pet Detective, Dumb & Dumber). Därefter radade han upp filmer som vi skrattade åt men som egentligen handlade om så mycket mer (Liar Liar, Cable Guy, Truman Show). Slutligen passerade han gränsen för vad en Hollywoodstjärna får vara och branschen spottade ut honom ur maskinen (Man on the Moon).

Han gjorde en hyllad comeback med magiska Eternal Sunshine of the Spotless Mind, men det senaste decenniet har han egentligen bara målat tavlor, gjort spektakulära intervjuer och tvingats överleva sin flickväns självmord.

Om jag bara fick dissekera en människas liv från början till slut hade det varit Jim Carreys. Jag tror att han sitter på fler sanningar än de flesta. Som att det inte finns någon sanning överhuvudtaget.

Så skrev jag för någon månad sedan. Nu har han gjort en ny intervju, med podcast-pionjären Marc Maron – och allt jag skrev är fortfarande sant. Om nu någonting är sant överhuvudtaget.

Missa inte att lyssna på podden också.

Jag rekommenderar även Jimmy Fallons intervju med Carrey om nya boken ”Memoirs and Misinformation”.