Framtidens
New York

Det här har hänt medan du sov.

När New York-bon Jon Patricof fick reda på att det finns planer på att bygga en badstrand på Manhattan blev han så lycklig att han skapade ett Medium-konto och skrev inlägget ”While You Have Been Away: New York City is Rebuilding for the Next Century…”. Om du inte redan hade NYC-abstinens kommer du definitivt att få det nu.

Manhattans gator må vara tomma, men det byggs för fullt och det saknas inte framtidsplaner. Här är fem saker som har hänt medan vi har varit isolerade.

1. Little Island

I vår är det premiär för Little Island – en ö som har byggts på Hudsonfloden vid Pier 55 i Chelsea. Ön kommer att erbjuda en lekplats, en utomhusteater för 700 personer och över 100 olika sorters träd och växter.

Little Island
Little Island.

2. LaGuardia Airport

Nya LaGuardia Airport har fått sig en rejäl ansiktslyftning och är snart klar (fler bilder 📷 ).

Nya LaGuardia Airport.

3. Moynihan Train Hall

Takhöjden och ljuset i enorma Moynihan Train Hall, som är en utbyggnad av Pennsylvania Station i Midtown, är minst sagt imponerande (fler bilder 📷 ) .

Moynihan Train Hall.

4. Port Authority Bus Terminal

Bussar är framtiden. New York har bestämt sig för att satsa 10 miljarder dollar på att bygga om Port Authority Bus Terminal för att den ska vara anpassad för eldrivna bussar och rymma 40 procent fler besökare. Den nya terminalen ska vara klar 2031.

5. Manhattans första badstrand

Det finns planer på att bygga Manhattans första badstrand. Projektet skulle kosta 70 miljoner dollar, men då ingår kajaker och en idrottsanläggning.

Stranden skulle ligga i höjd med Meatpacking District.

Ps. Missa inte Per Bjurmans ”Det förlorade året: New York-dagboken”, och här intervjuas han av Aftonbladets Jon Forsling om den nysläppta boken.