Sugen på
Dr Phils tröja?

5 tips som gör sommaren lite roligare.

DESIGN – När människan rycks ur sitt sammanhang slutar hen att ha koll på sitt mobilbatteri. Vanligtvis vet vi nästan alltid hur många procent det är kvar, men under sommaren när livspusslet är utspritt över hela Sverige har vi noll koll. Om det här är ett problem för dig kan jag rekommendera designernBen Vesseys innovation: Bakgrundsbilder som tydligt visar hur batteritorsk du egentligen är.

Paketet kostar 50 spänn och funkar för iPhone. Fast Company berättar mer.

KARTOR – Var är närmsta toalett? Det är en typisk sommarfråga som kan engagera ett helt sällskap utan att någon faktiskt vet svaret. Tur då att det finns en app som visar var det finns offentliga toaletter runt om i värlen. Den heter Flush och den är gratis.

LEKSAKER – Sajten deadstartuptoys.com säljer leksaksversioner av fiasko-produkter, som exempelvis den där 100-dollardatorn som alla barn i Afrika skulle få. Faktum är att leksakskopiorna är så pass populära att de har sålt slut i skrivande stund. Kul idé!

Följ NomoFomos nyhetsbrev

Vi synar 2500 nyheter varje vecka – och levererar de absolut bästa till din inbox.

‘NATUR – Här kommer ett kantbollstips: Cornell University gömmer inte bara mikrofoner i djungeln för att avslöja tjuvskyttar – de ligger även bakom gratisappen ”Merlin”som hjälper dig att identifiera fågelkvitter när du är ute i skogen, eller var du nu är. Ett Shazam för fåglar helt enkelt. Det funkade inte när jag testade, men appen har fått lysande recensioner så jag överväger att ge den ett nytt försök när jag inte står vid ett vattenfall. 

KLÄDER – Det finns en Reddit-grupp med nästan 400 000 medlemmar som är övertygade om att alla fåglar i USA har dödats och blivit ersatta av drönare som styrs av den amerikanska regeringen. Birds Aren’t Real” demonstrerar på gatorna och säljer oväntat snygga t-shirts . Det handlar uppenbarligen om en syrlig passning till konspirationsrörelsen QAnon, men sajten boingboing.net är inte helt säkra på det.

”Some people insist that Birds Aren’t Real are just pranksters taking the piss out of the ridiculous (and dangerous) conspiracy theories of recent years, but that excuse doesn’t fly with us.”

– BoingBoing

* Vad vi dock kan vara säkra på är att bilden på Dr Phil är manipulerad och att han inte är med i den påstådda konspirationsrörelsen ”Birds Aren’t Real”.