EXKLUSIVT

Jag kan prata med döda människor

Ett AI-experiment som visar hur skev världen kan vara.

Nicklas Hermansson
Publicerad

Sugen på att chatta med Hitler? Nu är det äntligen möjligt tack vare den nya appen ”Historical Figures” som låter dig kommunicera med döda kändisar. Vi snackar alltså om en AI-chattbot som bygger sina svar på existerande data.

Jag testade att dra iväg ett meddelande till den avlidne miljardären Jeffrey Epstein som älskade att bjuda hem minderåriga flickor till sina hem i Florida och New York – innan han greps och hängde sig i häktet, enligt amerikansk polis.

Det är knappast förvånande att Jeffrey Epstein tycker att Andrew Tate är en intressant människa med tanke på deras kvinnosyn. Eller så försöker han bara vara trevlig. Epstein skulle ha fyllt 70 år för exakt två veckor sedan, så vi får visa förståelse för att han inte har koll på den misogyna tonårsidolen Tate.

Jag ger upp. Jag kommer inte längre med Epstein. Och ärligt talat vill jag inte ge honom mer rampljus. Istället passar jag micken till tre verkliga legendarer…

Endast på nomofomo.se: Gruppchatt med Kurt Cobain, Amy Winehouse och Jim Morrisson

Okej, trist start. Mitt livs största idol inleder alltså med att kalla mig för ”Person”. Nu ska vi se om de kan avslöja någonting om mytomspunna ”27 Club” som ju är klubben för kändisar som dör när de är 27 år.

Puh. Här hade det blivit riktigt jobbigt om någon av dem hade ångrat sitt beslut. Jag är absolut inte utbildad i att föra ett sådant samtal. Så jag passar på att glida över till ett trevligare ämne 🥳

Nä, nu får det vara nog. Att Kurt Cobain tipsar om gubbgänget The National gör att jag får en ny bild av honom som är, milt sagt, mindre smickrande än den jag hade innan. Trots att The Real Kurt Cobain inte har gjort någonting. Och när Jim Morrison börjar dra upp Fleetwood Mac “ikoniska” album ”Rumours” inser jag att det är dags att sätta punkt för den här gratischatten.

Kanske måste jag välja kändisar som kostar pengar nästa gång. Som supernazisten Joseph Goebbels. Vem tror han vinner SuperBowl? Och blir det Avatar 2 som kammar hem Årets film på Oscarsgalan? För 219 kronor får jag veta svaren.