Motor

Europas farligaste bilförare

Avslöjas i ny undersökning.

Tro det eller ej, men det kryllar av usla bilister runt om i Europa – åtminstone när européerna själva får tycka till. En ny undersökning visar att 79 procent tycker att andra bilister kör dåligt, medan hela 97 procent är stolta över sin egen unika förmåga.

driving fail oops GIF

Men det stoppar dem inte från att erkänna att de kör farligt ibland, som att använda mobilen, köra mot rött och för fort, och inte hålla avståndet till andra bilar. Och värst är grekerna. Undersökningen, som 12 400 bilister i Europa har svarat på, visar att en tredjedel av de tillfrågade grekerna erkänner att de kör farligt. Grekland toppar även listan när det gäller mobilanvändning i kombination med bilkörning, vilket hela 83 procent säger sig vara skyldig till. Det kan jämföras med spanjorerna som kommer sist på listan med sina 62 procent.

Grekerna är dock inte imponerade av bilförare från andra länder – endast 20 procent lyckades säga någonting positivt om andra europeiska bilister. Om du vill veta mer rekommenderar jag den här artikeln från CNN.