Elitstyrkan som skulle
avrätta Pablo Escobar

Se trailern från BBC:s nya dokumentär.

Brittiska SAS-soldater tränade i elva veckor i djungeln innan de försökte döda Pablo Escobar. Nu berättar de om det misslyckade uppdraget i en ny BBC-dokumentär.

Knarkkungen Pablo Escobar var en av världens rikaste människor när han sköts till döds av polis på ett hustak i Medellín 1993. Då hade han varit på flykt under en längre tid – jagad av den amerikanske agenten Steve Murphy. I den briljanta podcasten ”I Spy” berättar Murphy den makabra historien om hans år i Colombia och jakten på ”The King of Cocaine”.

Men faktum är att Pablo Escobar egentligen skulle ha avrättats flera år tidigare av en elitstyrka ledd av den förre SAS-soldaten Peter McAleese (bilden nedan).

Escobars främsta rivaler – the Cali Cartel – anlitade tolv f.d. brittiska soldater som flögs till den colombianska djungeln där de tränade i elva veckor innan de slog till.

BBC-dokumentären Killing Escobar – som har världspremiär på Glasgow Film Festival i dag – ger en unik insyn i det minst sagt våghalsiga uppdraget (se trailern här) och för tidningen Vice berättar McAleese vad som gick snett.