Bygger höghus
– av trä

21 orsaker att hoppas på ett bättre 2021

Efter ett blytungt 2020 blickar Fast Company framåt och försöker att se ljuset i tunneln. I den krispiga artikeln ”21 Reasons to Hope in 2021” listar de händelser, trender och innovationer som kommer att göra världen lite bättre under det närmsta året. 

NomoFomos fem favoriter:

  • Alphabets DeepMind är nära att lösa en av de äldsta och klurigaste gåtorna inom biokemi – vilket kommer att leda till att vi kan skapa helt nya läkemedel, men även göra utvecklingsprocessen snabbare, billigare och effektivare.
  • Sol- och vindenergi är nu billigare än fossilbränslen.
  • 2021 blir rymdens år: NASA landar en helikopter på Mars, Boeing testar sin Starliner-rymdfarkost och Elon Musks SpaceX bygger en satellitkonstellation för att det ska finnas internetuppkoppling i jordens alla hörn.
  • Framtidens skyskrapor byggs i trä. Eftersom cement står för hela åtta procent av de globala koldioxidutsläppen behöver byggbranschen tänka om. Just nu är sex träbyggnader som är fem våningar eller högre under uppbyggnad runt om i världen. Och fler planeras – bland annat en skyskrapa i Tokyo som med sina 70 våningar skulle vara högre än Eiffeltornet.
  • Pandemin dödar ”fast fashion”. Arbetslösheten ökar, många sitter i karantän och många av oss kommer aldrig att återvända till ett kontor. E-handeln ökar naturligtvis totalt sett, men vi kommer inte att spendera pengar på kläder som vi egentligen inte behöver.

Läs hela artikeln här: ”21 Reasons to Hope in 2021”