Därför har dagens
unga mindre sex

Forskare har hittat svaret.

Mindre alkohol och mer tv-spel. Det är de främsta orsakerna till varför dagens unga vuxna (18-23 år) i USA har allt mindre sex, enligt författarna till forskningsrapporten ”Why Are Fewer Young Adults Having Casual Sex?”.

Att Generation Z har mindre singelsex än tidigare generationer är ingen nyhet. Det har flera undersökningar visat de senaste åren, som den här från Australien som visade att 40 procent av dagens unga mellan 18-24 år aldrig har sex.

Varför det är så har det hittills mest bara spekulerats kring, men nu finns det data som backar upp argumenten. Författarna har tittat på data från 2007 till 2017 och dragit slutsatsen att minskad alkoholkonsumtion är en drivande faktor både för männen och kvinnorna.

Unga par föredrar Netflix

För männens del är gamingkulturen en annan stor anledning till varför de har mindre sex nu än för tio år sedan. Datorn och tv-spelet får deras kärlek istället. Däremot har trender inom privatekonomi, internetanvändning och tv-tittande inte påverkat singlarnas sexfrekvens, enligt studien.

Men när strålkastaren riktas mot fasta förhållanden är det internet och Netflix som får skulden. Enligt forskare har unga par allt mindre sex eftersom det finns så mycket annat att göra på kvällarna numera, skriver Inside Hook.