5 digitala trender
som formar framtiden

Viktigaste lärdomarna från ny global rapport.

Nicklas Hermansson
Publicerad

Digitaliseringen har omformat mänskligheten från grunden och ger oss nya förutsättningar varje dag. Hur vi arbetar, kommunicerar och spenderar vår tid förändras i allt högre takt på grund av nya innovationer – som i sin tur leder till nya beteendemönster.

Say Digitalization ONE MORE TIME - Samuel L Jackson | Meme Generator

Ja, jag vet. Det känns som att du har hört det här hundra gånger förut. Men tro mig, jag vill bara väl. Håll ut lite till.

Gudfadern bakom revolutionen heter Internet, så för att förstå hur morgondagen kommer att se ut är det en lysande idé att läsa den nya rapporten ”Digital 2021 July Global Statshot Report” från Data Reportal, Hootsuite och We Are Social. Den ger dig en helhetsbild av samtiden och hjälper dig att förstå vart vi är på väg. Undersökningen är 211 sidor lång, så jag har plockat ut fem viktiga takeaways åt dig.

Nyan Cat GIF - Chinese China - Discover & Share GIFs

Kina dominerar www. 7 av världens 10 största sajter kommer från Kina. Tre av dem erbjuder e-handel och hela 95 procent av besökarna är kineser.

Att surfa med mobilen blir både enklare och billigare. Prestandan för mobil internetuppkoppling har ökat med makalösa 60% det senaste året, vilket talar för att videokonsumtionen kommer att fortsätta öka. Förenade Arabemiraten och Sydkorea toppar listan före bubblare som Norge och Cypern. Mobilberoende själar bör dock hålla sig borta från Afghanistan och Venezuela. 

Gaming ökar. Majoriteten av världens internetanvändare spelar tv-spel varje vecka.

Vi vill konsumera innehåll från andra länder. Behovet av att ta del av innehåll på andra språk är stort – nästan var tredje internetanvändare har använt ett översättningsverktyg den senaste veckan. I takt med att dessa verktyg utvecklas kommer det digitala utbudet att diversifieras eftersom det ökar möjligheterna för kreatörer och innehållsskapare från mindre länder att nå ut globalt. Att den hetaste TikTokaren just nu kommer från Senegal och bor i Italien är bara början.

Vi använder sociala medier för att förstå världen. Majoriteten (56%) av världens vuxna använder sociala medier för att ta del av nyheter.