Kokainbjörnens tragiska öde

Den bisarra historien blir film.

Nicklas Hermansson
Publicerad

Vill du höra en otrolig historia? Då har du kommit rätt. Andrew Thorntons makabra livsöde innehåller så många vändningar att cliffhangerkungen George R. R. Martin hade blivit sjösjuk.

Jag trodde länge att det var omöjligt, men du förtjänar verkligen att få höra den här storyn. Därför har jag gjort mitt allra bästa för att summera allt du behöver veta om den kommande filmen COCAINE BEAR som osannolikt nog baseras på verkliga händelser.

Att det inte har gjorts en spelfilm om den kicksökande Kentuckybon Andrew C. Thornton II tidigare är ett mysterium, men nu är det äntligen dags för ”a character-driven thriller inspired by true events that took place in Kentucky in 1985”. Bakom projektet står The Lego Movie-producenterna Phil Lord och Chris Miller, och Elizabeth Banks regisserar. Men nog om det. Låt oss backa bandet.

Psst! Du kan även lyssna på den här historien…

Följ NomoFomo Podcast på Spotify för fler liknande historier.

Från privatskola till fallskärmsjägare

Andrew C. Thornton II föddes 1944. Inte som kung, men han växte upp i en välbärgad familj och gick i privatskolor i Kentucky innan han blev fallskärmsjägare i Dominikanska Republiken. Här fick han leva ut. Enligt en av hans ex-fruar gjorde den amerikanska armén honom till en ”trained warrior” som inte tvekade att avsluta liv. 

Följ NomoFomos nyhetsbrev

Vi synar 2500 nyheter varje vecka – och levererar de absolut bästa till din inbox.

När Thornton återvände till USA blev han advokat och narkotikapolis. Tillräckligt spännande för många, men inte för Thornton som lämnade tillbaka polisbrickan 1977. Istället började han att smuggla droger. 1981 blev han påkommen med ett helt flygplan fyllt med marijuana, men kom undan med sex månaders fängelse.

Ett ödesdigert misstag

1985 skulle han göra en av sina sista resor från Colombia till USA. Den här gången var flygplanet fyllt med kokain. Thornton kastade ut tio stora väskor, satte flygplanet på autopilot och hoppade ut – rakt mot en säker död. För när han lämnade flygplanet slog han huvudet och lyckades därför inte veckla ut fallskärmen.

Flygplansmodellen som Andrew Thornton hoppade från.

Flygplanet kraschade in i en bergvägg i North Carolina, medan 40-åringen hittades död på en uppfart i Tennessee – med 50 000 kronor i kontanter, kokain till ett värde av 150 miljoner kronor, två pistoler, knivar, mörkerglasögon, skottsäker väst och Gucciloafers.

Andrew Thornton dödsstörtade och landade på en uppfart i ett villaområde.

Polisen hittade nio kokainväskor som Thornton kastade ut från flygplanet, men en var borta. Tre månader senare hittas en död björn i nationalparken Chattahoochee i Georgia. När obducenterna sprättade upp magen på den 80 kilo tunga björnen var den fylld med kokain. Stackaren hade inte en chans att överleva den brutala överdosen.

Turistattraktion i The Fun Mall

Björnen – som kallas både Cocaine Bear och Pablo Escobear – blev senare uppstoppad och hamnade i händerna på countrystjärnan Waylon Jennings, innan den slutligen hittade hem till Kentucky där turister i dag kan ta bilder på den i ”The Fun Mall” i Lexington.

Pablo Escobear har äntligen hittat hem till Kentucky.

Inspelningen av ”Cocaine Bear” väntas påbörjas i sommar. Scrubsstjärnan Elizabeth Banks regisserar och Jimmy Warden har det svettiga jobbet att få ihop ett manus som inte tar 40 miljarder år att filma.

Om du vill läsa mer om Andrew C. Thornton II rekommenderar jag lokaltidningen Knox News story: The day it rained cocaine: Knoxville plays role in true story behind ‘Cocaine Bear’ movie.