Vilken stad i världen är bäst att flytta till?

Lön, kultur, livslängd – Money listar toppstäderna.

Pandemin har fått många att ifrågasätta sina liv. I den nya världen där många kan jobba på distans drömmer exempelvis allt fler om att flytta. Men vart?

Den brittiska sajten Money har listat de städer som är bäst att flytta till utifrån dessa faktorer: Väder, boende- och levnadskostnader, snittlön, restauranger, växtlighet, internetprestanda och livslängd. Vilken stad tror du toppar listan?

1. Austin, USA
X. Dubai, Förenade Arabemiraten
2. Tokyo, Japan

Rätt svar: Austin, USA

Enligt Moneys kartläggning är Austin den bästa staden att flytta till. Den amerikanska delstaten Texas fjärde största stad kan bland annat locka med höga löner, en medeltemperatur på 20,4 grader och landets tredje snabbaste internet.

På senare tid har boendekostnaderna ökat markant i den hajpade staden som lockar alltfler tech-headz. Kanske fick Elon Musk ett insidertips om det för ett år sedan när han plötsligt flyttade Teslas högkvarter från Kalifornien till Austin.

Snatch Flight GIF - Snatch Flight London - Discover & Share GIFs

Om Austin kan hålla sig kvar på listan med nuvarande utveckling återstår att se. Bakom jagar Tokyo på andra plats och Dubai kvalar in som fyra, medan Stockholm får nöja sig med plats 75. Money har även listat de städer som är dyrast (Basel och Zürich) och billigast (Istanbul och Buenos Aires) att flytta till, samt vilka som har bäst väder (Dubai och Abu Dhabi).