Lyssna på ljuden som inte längre hörs i NYC

Spotify räddningen i Corona-isolering

En av de största kroppsbyggarna som jag har sett brukar träna till klassisk musik eftersom det får honom att connecta med musklerna bättre. Själv har jag svårt för att skriva om jag inte lyssnar på Hans Zimmers soundtrack till The Dark Knight. Innan dess var jag besatt av amerikanska lokalradiostationer. Men nu tror jag att jag har hittat det ultimata ljudmattan för att fokusera och producera.

New York Public Library har släppt albumet ”Missing Sounds of New York” på Spotify där de har samlat ljud som inte längre finns på grund av Covid-19. 

“It’s a playlist of the sounds of normal New York: the sounds that are literally missing during this period of self isolation, and that New Yorkers are just missing. One track is a branch library, another track is a park, another is midtown at rush hour, etc. It’s a way to connect people around a common feeling at this moment.”

Noah Sheidlower, untapped cities.com

Ett annat sätt att återuppleva känslan av att gå på New Yorks gator är att titta på scenen “All the Animals Come Out at Night” från Taxi Driver.

Eller så kan du hoppa ner i ett kaninhål på Youtube. Där finns det tusentals okommenterade amatörfilmer som spelades in på New Yorks gator innan pandemin bröt ut.