Dokumentär

”Jews and dogs are not allowed”

Tidning skuggade USA:s mest inflytelserika Alt-Right-profiler i fyra år

Daniel Lombroso har dedikerat de senaste fyra åren av sitt liv till att följa några av de mest inflytelserika Alt-Right-profilerna i USA. Syftet var att försöka förstå deras hat.

Rollistan består av Mike Cernovich, en konspirationsteoretiker och sexbloggare som blev medieentreprenör; Lauren Southern, anti-feminist, rasist och YouTube-stjärna; och Richard Spencer, idag kanske USA:s främsta vitmaktideolog.

Resultatet: en dokumentär med namnet ”White Noise” som tidningen The Atlantic släpper i USA den 21 oktober. De som har sett den säger sig vara omtumlade. Variety kallar den “lively and disturbing”, Hollywood Reporter tycker att den är en “much-needed spotlight” och Screen Comment beskriver den som en “scathing damnation of white supremacy”.

Här kan ni läsa Lombrosos egna ord om upplevelsen, här är dokumentärens sajt och nedan är trailern.

Och nedan är två minuter ur dokumentären.

Ps. Om du vill lära dig hur man bekämpar fascister 2020 är det en bra idé att läsa The Guardians intervju med Emily Gorcenski. Hon överlevde attacken i Charlottesville och har sedan dess spårat och kartlagt högerextremister i egenskap som data scientist.