Ikonisk skivbutik gör comeback – online

Kulturbäraren Tower Records har dammat av sina cd-skivor.

En av de mest legendariska skivbutikerna har återuppstått, rapporterar Deadline. Mycket talar för att det kommer att bli succé.

Tower Records, som levde i symbios med band som Metallica, Beastie Boys, Wu-Tang Clan och Nirvana, blev en institution under 90-talet innan digitaliseringen tvingade dem att kasta in handduken för 14 år sedan. Nu är de tillbaka med exakt samma produkter: ett magasin, merch, cd-skivor, vinyler och kassetter. Skillnaden är att de endast finns online och nu även erbjuder livespelningar på Instagram med band som du garanterat aldrig har hört talas om.

Var en kulturbärare

En orsak till varför satsningen kan lyckas är att Tower Records med sina kunniga expediter var lika mycket kulturbärare som återförsäljare under sina glansdagar – och det väger tungt i värderingen av nostalgi. Att trenden med att damma av ikoniska varumärken fortsätter är dock ingen överraskning. Redan i somras förutspådde NomoFomo att pandemin skulle resultera i att flera avdankade företag skulle göra comeback (kolla här).

Nedan är en 15 minuter lång dokumentär om Tower Records.