Grattis Warren Buffett, 90

Din filosofi har aldrig varit mer relevant

Annonsmarknaden störtdyker, restauranger bommar igen, människor förlorar sina jobb och dör.
Det är dags att lyssna på Warren Buffett.

Covid-19 fortsätter att utmana psyket på oss alla. Inte minst världens alla företagsledare. Många av dem borde vända blicken till den gråhårige mannen på andra sidan Atlanten som nyligen firade 90-årskalas. Superentreprenören Warren Buffett har sedan dag ett pratat om vikten av tålamod, uthållighet och långsiktighet. Det var ju därför han skapade Haircut Tuesdays.

Enligt Buffetts kalender klipper han sig varje tisdag och får därför inte störas. Men egentligen är det då som han löser sitt största problem och helikoptrar sig upp bland molnen för att få fri sikt och undvika kortsiktiga problem. I kris finns det många fördelar med att agera snabbt. Men om vi däremellan är uthålliga och långsiktiga minskar behovet av radikala förändringar och vi försätter oss inte i panik.

I samband med Warren Buffetts 90-årsdag passade McKinseys Tim Koller på att berätta historien om en av Amerikas mest inflytelserika och förmögna entreprenörer. Hans livsverk är det närmaste man kan komma en orgie i logik och disciplin – och en besatthet av att förstå långsiktig framgång.

Läs hela artikeln här: Warren Buffett: An appreciation

Jag kan även rekommendera HBO:s dokumentär om den legendariske entreprenören.